Ungdom har et behov, som de fleste mennesker, å være sammen med likesinnede. På skolen så får de et styrt samvær med andre, delt opp av forskjellige aktiviteter. Dette er en god start, men samtidig trenger de også mer uformelle plasser å møtes.

Henge på kjøpesenter

Svært mange ungdommer velger å bruke mye eller deler av sin fritid på forskjellige kjøpesentre eller butikker. Her møter de andre og kan finne på ting sammen. Ulempen er at det sjelden er mye konstruktivt å gjøre på et kjøpesenter, spesielt ikke hvis man har lite penger. Noen av gruppene velger å stjele eller gjøre andre ting for å tjene penger. I tillegg så er disse gruppene med ungdommer, selv om de ikke lager bråk, sjelden et positivt tilskudd til kjøpesentrene. Mange butikkeiere oppfatter dem som forstyrrende og et potensielt problem. Så dette skaper gjerne gnisninger mellom de voksne og ungdommen.

Møtes hos venner

Den andre løsningen er å møtes hos venner. Her kan man slappe av og spille forskjellige spill og være sosiale. Ofte sitter de på rommet og snakker og har det sosial. Ulempen er at et gutterom eller et privat hjem for den saks skyld ikke har plass til mange. Så derfor fører dette gjerne til klikk dannelser og det blir mer mobbing. Dette er ikke en god løsning i lengden.

Ungdomshus drevet av frivillige

Det er mange som ønsker å hjelpe ungdommen i bygdene rundt omkring. Utfordringen har lenge vært å finne et egnet sted og samtidig å klare å organisere seg. Hvis man løser problemet med å finne et godt sted å være så vil det bli lettere å organisere seg. Når man først kommer i gang så er det lettere å få støtte fra kommunen og de andre i kommunen. Da kan man lykkes med å skape et godt samlingsted for ungdommer.