Jeg er opptatt av at flere kommuner må få sine kulturhus opp å gå. Før hadde alle kommuner et slikt hus, et hus som kommunen disponerte og lånte ut til forskjellige kulturarrangementer og frivillige organisasjoner. Dessverre så har mange av disse bygningene etter hvert blitt gamle og kommunene har ikke hatt råd til å pusse dem opp. Resultatet har vært salg av bygningene i mange tilfeller eller at man har brukt dem til andre ting. Dårlig kommuneøkonomien rammer naturlig nok det man kan fjerne uten de store ramaskrikene. Men jeg mener vi må jobbe hardere for å få tilbake disse kulturhusene og spesielt det som de ble brukt til.

Rimelige kulturarrangement

Det er mange forskjellige organisasjoner som ønsker å tilby flere kurs og et sted å samles uten å måtte betale skjorta. Ofte så ønsker de å tilby flere kurs og la flere få slippe til, men problemet er at husleien på ledige lokaler er gjerne så høy at de ikke har muligheten til å tilby mer enn noen få kurs til en relativt høy pris. Dette forandrer seg når kommunen kan tilby et rimelig lokale. Derfor skaper et slik lokale mer liv i kommunen og flere får muligheten til å delta på rimelig musikkskole, rimelige dansetimer og mye annet som tilbys av helt eller delvis frivillige organisasjoner.

Et sted for ungdommen

Å være ungdom i dag er ikke så enkelt. Det er mange forskjellige fristelser der ute og siden mange av dem er tilgjengelig på nettet så er det ikke så enkelt for foreldre å holde oversikten. Samtidig er det blitt svært få steder hvor ungdom kan samles helt uforpliktende. Hvis man ikke liger organisert idrett, ikke liker sang og ikke liker konkurranser så er det få steder igjen. Et kulturhus er et utmerket sted for å ha en ungdomsklubb eller et samlingsted for ungdom helt uten ekstra forpliktelser. Ungdom som er i risikosonen for å falle utenfor samfunnet har sjelden penger til å betale så mye ekstra. Derfor er det viktig å sikre at de få tilgang gratis eller nesten gratis. Så frivillige organisasjoner som jobber med dette får den nødvendige drahjelpen i kommuner med kulturhus.

Gi mer tilbake til samfunnet

Jeg er opptatt av at kommunen igjen begynner å ta ansvar også for kulturutviklingen i samfunnet som ikke er så tydelig og profilert som store kunstverk i rådhuset eller utsmykking av andre offentlige bygg. Bruk byggene for å sikre at de meste sårbare i kommunen har et lett tilgjengelig tilbud. Takk til Lån24 med økonomisk hjelp med hjemmesiden.